Opleidingsportaal


van MBV naar TBV

 • SOBA biedt de vervolgopleiding 'van MBV naar TBV aan'. Dit is een overstap voor cursisten die het diploma Monteur Beveiligingssystemen (MBV) hebben behaald en willen doorstromen naar Technicus Beveiligingssystemen (TBV). Met het diploma Technicus Beveiligingssystemen (TBV) heeft u voldoende kennis om een beveiligingsplan op te stellen voor objecten in alle beveiligingsklassen ( 1 t/m 4) vallen.

  Dit traject naar een volwaardig TBV-diploma bespaart de cursist veel tijd en geld. Wij adviseren om binnen 1,5 jaar na het behalen van het diploma MBV te starten met de opleiding 'van MBV naar TBV'. Indien het langer dan 1,5 jaar geleden is dat u MBV heeft gevolgd dan raden wij aan om ook de Update VRKI 2.0 te volgen! Het examen:
  De opleiding wordt afgesloten met het TBV Theorie en TBV Praktijk examen. De cursist wordt door SOBA aangemeld voor deze examens..
  De cursist ontvangt de complete TBV cursusmap, inclusief de nieuwste versie van de overlappende MBV lesstof. De overlappende lesstof dient als zelfstudie m.b.v. oefenvragen op het digitale leerplein voorafgaand aan de klassikale lessen. De cursist volgt de aanvullende klassikale theorie lessen en legt dan het theorie examen af. Kort daarna starten de Praktijk (case) lessen.

  Het Praktijk examen is vernieuwd!
  Alleen na een positief resultaat van het theorie examen kan het Praktijk examen voor u aangevraagd worden.
  U ontvangt van het CIBV 2 case opdrachten waarvoor u een maand de tijd krijgt om deze te maken en in te sturen.
  Vervolgens wordt u uitgenodigd voor de mondelinge verdediging van de gemaakte cases.

Cursusinhoud

Naast de overlappende MBV lesstof (zelfstudie met online oefenvragen), duurt de cursus 9 dagdelen; u volgt eerst 2 dagdelen theorie, waarna u het TBV Theorie examen aflegt. Vervolgens volgt u 7 dagdelen waar aandacht aan de behandeling van praktijkcases wordt besteed.

• De prijs is inclusief lesmateriaal.
• Bij onvoldoende deelname kan de cursusplaats worden gewijzigd en/of de cursus worden geannuleerd. • De opleiding wordt afgesloten met het TBV Theorie en TBV Praktijk examen. De cursist wordt door SOBA aangemeld voor deze examens.

 Voor wie?

MBV-ers, zoals monteurs, technici, adviseurs van beveiligingsbedrijven en verzekeraars.

Cursusduur en -tijden:

De cursus bestaat uit 9 dagdelen (2 dagdelen theorie, 7 dagdelen cases). Deze kunnen overdag of ’s avonds plaatsvinden, dit verschilt per cursus.
Deze cursus wordt afgesloten met een TBV Theorie en TBV case examen.
De prijs is inclusief inloggegevens waarmee u toegang heeft tot het leerplein om online oefenvragen te maken.
Om toegang te krijgen tot digitale oefenvragen ontvangt u voor de start van de cursus inloggegevens per mail.

Cursusprijs (excl. btw)

naameenheidcursusprijs
MBV naar TBV1€ 1.829,00
TBV Theorie examen1€ 200,00
TBV Praktijk examen1€ 515,00

Cursusplanning

CursucodeCursusnaamStartdatumEinddatumLocatieInschrijvenLesdata
MBV naar TBVvan MBV naar TBV12-10-202214-12-2022De Meern
MBV naar TBVvan MBV naar TBV11-11-202213-01-2023Schijndel
MBV naar TBVvan MBV naar TBV14-12-202219-04-2023Schijndel