Opleidingsportaal


Post-HBO Registeropleiding Security Techniek (SecTec)

  • De security branche is een grillige wereld met een divers veld van actoren. Er wordt steeds meer van een manager gevraagd bij het realiseren van een goede beveiliging in het bedrijf.
    Om een volwaardige gesprekspartner te zijn in gesprekken en onderhandelingen met externe actoren dient een manager daarom steeds beter geschoold te zijn in het vakgebied.
    Een belangrijke opleiding hiervoor is de Post-HBO Register opleiding Security Techniek. In deze opleiding worden veel technisch gerelateerde beveiligingsonderwerpen behandeld. Meer informatie vindt u ook op www.securitytechniek.nl

    MSec (Manager Security):
    De Post-HBO Register opleiding Security Techniek is één van de drie vereiste opleidingen om in aanmerking te komen voor de titel MSec (Manager Security) die door Sern (Security Expert Register Nederland) wordt verstrekt. Volg daarom ook de opleiding DHM-Security Management via www.dhm.nl (8 lessen) en de opleiding Security & Recht (14 lessen).

Cursusinhoud

Het volledige programma vindt u op https://www.soba.nl/opleidingen/post-hbo-en-management/overzicht

 Voor wie?

De opleiding is met name bedoeld voor security en facility managers, hoofden bewaking, adviseurs, ambtenaren verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid en verzekeringsexperts. Om tot deze opleiding te worden toegelaten, dient u aan tenminste één van de volgende eisen te voldoen: • U heeft Wetenschappelijk Onderwijs of Hoger Beroepsonderwijs met succes afgerond. • U heeft HBO werk- en denkniveau verkregen door zelfstudie en werkervaring na het behalen van een MBO-diploma en blijkend uit een gedetailleerde gemotiveerde verklaring (zie model bij het inschrijfformulier) dat u een functie bekleedt op HBO-niveau welke is ondertekend door het hoofd personeelszaken van uw werkgever. Let op: uitsluitend de mededeling dat men op HBO-niveau werkzaam is, is onvoldoende! • U heeft een volledige MBO opleiding (niveau 4) en/of het praktijkdiploma Midden Management , plus een TBV-diploma en/of het diploma Coördinator Beveiliging en/of het diploma Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties en/of het diploma Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties plus het diploma IRIS Security Management.

Cursusduur en -tijden:

De opleiding is opgebouwd uit 38 dagdelen waarvan sommige overdag, inclusief een aantal interessante praktijklesmodules bij toonaangevende bedrijven. De totale studielast bedraagt 260 uur, inclusief collegeavonden en zelfstudie, maar is afhankelijk van vooropleiding en werkervaring, waardoor het per deelnemer sterk uiteen kan lopen. De lestijden in de avond zijn van 18.30-21.30 uur. De prijs is inclusief lesmateriaal, lunch (bij lessen overdag) en bij voldoende resultaat, het diploma. Security Techniek start 1x per jaar begin maart. Instappen kan bij de start van elk nieuw studieblok. Neem contact met ons op om uw instapmoment te bepalen: 030 - 666 777 3.

Cursusprijs (excl. btw)

naameenheidcursusprijs
SecTec1€ 7.279,00

Cursusplanning

CursucodeCursusnaamStartdatumEinddatumLocatieInschrijvenLesdata
SecTecPost-HBO Registeropleiding Security Techniek (SecTec)17-09-202422-07-2025De Meern; Nader te bepalen