Opleidingsportaal


Technicus Beveiligingssystemen (TBV) Verkort

  • De opleiding Technicus Beveiligingssystemen (TBV) is ontwikkeld voor adviseurs en technisch beheerders van het (VEB/BORG) Technisch Beveiligingsbedrijf. De opleiding is opgebouwd uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Bij de verkorte TBV opleiding wordt in 8 dagen de volledige lesstof in sneller tempo behandeld. Dit vraagt meer eigen studie dan de reguliere TBV dag- of avondopleiding (voor de gemiddelde student minimaal 8 uur per week). Met het diploma Technicus Beveiligingssystemen (TBV) heb je voldoende kennis om een beveiligingsplan op te stellen voor objecten die in alle beveiligingsklassen (1 t/m 4) vallen.

Cursusinhoud

De opleiding Technicus Beveiligingssystemen (TBV) is ontwikkeld voor adviseurs en technisch beheerders van het (VEB/BORG) Technisch Beveiligingsbedrijf. De opleiding is opgebouwd uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Bij de verkorte TBV opleiding wordt in 8 dagen de volledige lesstof in sneller tempo behandeld. Dit vraagt meer eigen studie dan de reguliere TBV dag- of avondopleiding (voor de gemiddelde student minimaal 8 uur per week). Met het diploma Technicus Beveiligingssystemen (TBV) heb je voldoende kennis om een beveiligingsplan op te stellen voor objecten die in alle beveiligingsklassen (1 t/m 4) vallen.

Theorie- en Praktijkexamen
De opleiding wordt afgesloten met het TBV Theorie- en TBV Praktijkexamen. De deelnemer wordt door SOBA aangemeld voor deze examens. De deelnemer volgt theorielessen afgewisseld met praktijklessen en legt dan eerst het theorie-examen af. Alleen na een positief resultaat van het theorie-examen kan het praktijkexamen worden afgenomen. Je ontvangt van het CIBV twee maanden voor de examendatum twee case examenopdrachten. Je krijgt één maand de tijd om deze te maken en in te sturen. Vervolgens word deze beoordeeld en word je uitgenodigd voor de mondelinge verdediging van je gemaakte cases.

Na het behalen van het diploma TBV wordt voldaan aan de voorwaarden van de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (Wpbr).

 Voor wie?

Voor wie? Monteurs, technici en adviseurs van beveiligingsbedrijven, verzekeraars.

• Je beschikt over minimaal een MBO-vooropleiding en tenminste 1 jaar ervaring in de beveiligingstechniek.
• Je bent gemotiveerd en bereid om te investeren in minimaal 8 uur per week eigen studie. Je krijgt bij elke les huiswerkopdrachten mee.
• Je kunt van ons een studieadvies ontvangen over de Verkorte opleiding. Hiervoor ontvang je binnen enkele dagen na jouw inschrijving een link voor het maken van een intake toets.

Cursusduur en -tijden:

Opleidingsduur en tijden
• De opleiding is opgebouwd uit 4 theoriedagen en 4 praktijkdagen van 09.00 - 15.30 uur. Na de laatste theorieles kan het TBV theorie-examen worden afgenomen.
• Bij positief resultaat van het TBV theorie-examen kan het TBV praktijkexamen worden afgenomen.
• De prijs is inclusief inloggegevens waarmee u toegang heeft tot het leerplein voor zelfstudie en om online oefenvragen te maken.
• Om toegang te krijgen tot digitale oefenvragen ontvang je voor de start van de opleiding inloggegevens per mail.

Cursusprijs (excl. btw)

naameenheidcursusprijs
TBV Verkort1€ 2.079,00
TBV Theorie examen1€ 238,00
TBV Praktijk examen1€ 599,00

Cursusplanning

CursucodeCursusnaamStartdatumEinddatumLocatieInschrijvenLesdata
TBV VerkortTechnicus Beveiligingssystemen (TBV) Verkort3-10-20242-12-2024Schijndel
TBV VerkortTechnicus Beveiligingssystemen (TBV) Verkort25-10-202420-12-2024De Meern